Blog

Geschiedenis van het mobieltje

De eerste die met een commerciële mobiele telefoon op de markt kwam was Motorola. Met het model dat zijn ‘DynaTAC 8000X’ noemde, waren zij de eerste die in 1983 de mobiele telefoon lanceerden. Op 3 april 1973 vond het eerste mobiele telefoon gesprek plaats. Hiervoor werd een prototype gebruikt van deze eerste mobiele telefoon.

De geboorte van de eerste mobiele telefoon

Sinds die dag kan gesteld worden dat de mobiele telefoon geboren was. Het was echter niet gemakkelijk om dit nieuwe technische hoogstandje aan te schaffen; de consument moest omgerekend wel vijfenzestighonderd euro neerleggen om van deze mobiele telefoon gebruik te mogen maken. Voor de rijke lui die zich dat konden veroorloven, was met de telefoon bellen nog een tweede opgave. De telefoon weegt namelijk zo’n 340 gram. Vergeleken met de hedendaagse iPhone was dit dus een baksteen te noemen. Echter was het model ontzettend vernieuwend voor zijn tijd. Het model had niet alleen een klepje waaronder het toetsenbord verborgen zat, maar was daarnaast vrij klein.

De eerste smartphone

In 1993 kwam IBM met een revolutionaire ontwikkeling. Zij introduceerden toen de eerste smartphone aller tijden. Deze was opnieuw nog heel duur en werd verkocht voor bijna zevenhonderd euro. De IBM Simon kon op meerdere manieren gebruikt worden en was dus een multifunctioneel apparaat. Het kon gebruikt worden als kalender, klok, contacten boek, rekenmachine en notitieblok. En niet te vergeten, het was natuurlijk ook nog een telefoon.

Nokia 3210

Een mobiel die velen van ons nog uit onze jeugd zullen kennen en wellicht een sentimenteel gevoel omhoog zullen brengen, is de Nokia 3210. Deze mobiele telefoon werd dan ook geïntroduceerd als de eerste ‘hippe’ telefoon, met verschillende voorkantjes en een ingebouwde antenne. De telefoon werd dan ook 126 miljoen keer verkocht en was daarmee ontzettend succesvol.

De Apple iPhone

Met de introductie van de Apple iPhone in 2007 is een daadwerkelijke revolutie ontstaan in de smartphone wereld. Naast dat het de eerste telefoon van Apple was, was het besturingssyteem van de iPhone, dat IOS heet, erg gebruikers vriendelijk. Apple introduceerde bovendien de revolutionaire App Store, waarin gebruikers applicaties aan konden schaffen die het gebruiksgemak vergemakkelijkten. Bovendien kan het design van de telefoon aangepast worden aan de voorkeur van de gebruiker en bestaat zelfs de mogelijkheid tot zelf hoesjes maken.

Wat is MiFi

WiFi is tegenwoordig een bijna onmisbare factor in het dagelijks leven. Onze hele structuur hangt af van het internet, en WiFi is de is de sleutel tot dat internet; althans, mobiele data die je overal in Europa kunt gebruiken zijn is ook een veelgebruikte optie, maar daarvoor betaal je meer en mensen zijn over het algemeen toch op zoek naar de wachtwoorden voor de beschikbare WiFinetwerken.

Vakantie

Op vakantie is dat ook vaak het geval. Mensen zoeken lokale restaurantjes, tankstations en soms zelfs verlaten postkantoren op om toch nog online te kunnen zijn. Zeker op plekken buiten waar de mobiele data geen optie meer zijn, is dit een veelvoorkomend geval. Vaak is het echter zo, dat, niet alleen op vakantie maar ook in eigen land en omgeving, onbeveiligde WiFinetwerken gekozen worden door de gebruikers. Deze netwerken zonder wachtwoord zijn voor hackers de ideale manier om in de persoonlijke gegevens van de gebruikers te duiken. Minder fijn dus.

Minirouter

Er is echter een oplossing voor dat probleem. Steeds meer opkomend is de minirouter: een klein kastje, dat door het invoegen van een prepaid simkaart een eigen en beveiligd WiFinetwerk kan creëren. Bijvoorbeeld op vakantie, wanneer het trage en onveilige netwerk van het hotel of het restaurantje op de camping niet goed werkt, en je net even een belangrijk mailtje moet versturen. Je sluit het kastje aan, verzint je eigen wachtwoord en voilà, jouw eigen netwerk is ontstaan.

Voordelen

Het meenemen van een minirouter, ofwel het gebruik van MiFi, zijn er veel. Zo is de minirouter zo klein is dat je hem zelfs in je jaszak kunt stoppen, en op die manier een daadwerkelijk portable netwerk hebt gecreëerd. Daarnaast ben je niet afhankelijk van de lokale WiFi; de minirouter is geen versterker van een al bestaand netwerk, maar zendt zijn eigen uit. Hierdoor is het een onafhankelijk apparaat wat goed kan functioneren als de netwerken om hem heen dat niet kunnen. Ook kun je met een groep op het netwerk. De meeste MiFi-apparaten zijn geschikt om zo’n 10 verbindingen te leggen. Zo heb je dus WiFi voor of een grote groep, ofwel ruimte voor meerdere apparaten.

Veiligheid

Vandaag de dag is het gebruik van WiFi  in grotere groepen steeds gebruikelijker. Door deze groei komt er nog een extra aandachtspunt om de hoek kijken, de veiligheid. Het inzetten van een Virtual Private Netwerk kan dan een goede oplossing zijn.

Kosten

De prijzen van een goed MiFi-apparaat ligt al snel tussen de €50 en de €100. Na de aanschaf van het kastje koop je nog een prepaidkaart die tegen de €20 zal kosten, en met die kaart heb je de hele vakantie internet.

Nooit meer wachten op het trage en onbeveiligde netwerk van de buurtsuper, maar snel en veilig surfen op je eigen internet. Dat is MiFi.

Je 06 doorschakelen

06 doorschakelen

Je Nederlandse mobiele nummer doorschakelen naar je vaste nummer.

Wanneer je veel waarde hecht aan je mobiele nummer, dan bestaat de mogelijkheid om je Nederlandse mobiele nummer door te schakelen naar ons vaste lijn nummer van Buitenland-Mobiel.

Het aan- en uit zetten van deze doorschakeling is bij alle netwerk operators gratis en kan als volg:

  • Doorschakelen aan zetten     **21*nummer van Buitenland-Mobiel.nl#  (daarna bellen/zenden)
  • Doorschakeling uit zetten      ##21# (daarna bellen/zenden)

De doorschakeling op zich brengt dus geen extra kosten met zich mee. Echter de minuten dat een gesprek doorgeschakeld wordt, wordt door de providers in rekening gebracht. Deze kosten zijn afhankelijk van netwerk provider en/of type abonnement.

Er worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer het toestel, waar naar doorgeschakeld is, ook daadwerkelijk wordt opgenomen.Voor degene die naar jouw 06-(nummer) bellen, geldt dat zij het normale tarief betalen voor bellen naar een mobiel nummer.

Boven op de kosten van het doorschakelen van je 06-(nummer) naar het vaste lijn nummer van Buitenland-Mobiel.nl komen nog de kosten van het ontvangen van het gesprek via de Buitenland-Mobiel aansluiting. Deze kosten zijn terug te vinden in overzicht van de tarieven. Zoals uit het rekenvoorbeeld onderaan deze pagina blijkt , zijn de kosten van de doorschakeling en kosten voor het ontvangen van een gesprek in het buitenland nog steeds veel voordeliger dan rechtstreeks gebeld worden op je mobiel met de bijbehorende roaming kosten.

Kosten per Netwerk Provider*

Vodafone*

Vodafone abonnementen: € 0,30 per minuut.

Basis abonnementen: € 0,25 per minuut.

Je doorschakelen valt buiten het tegoed, met uitzondering van de OndernemersBundel. Voor de Ondernemers Bundel geldt dat al je kosten uit het tegoed worden gehaald.

KPN*

Je betaalt de normale gesprekskosten van je telefoonnummer naar het nummer waarnaar is doorgeschakeld*

T-Mobile*Je betaalt alleen voor het `gesprek` van je eigen telefoon naar het telefoonnummer waarnaar je hebt doorgeschakeld. Je betaalt hiervoor hetzelfde tarief als je normaal zou betalen om van je mobiel naar dat telefoonnummer te bellen.

Tv beugel bevestigen

Door de diversiteit van tv beugels en led beugels is een keuze maken welke beugel voor welke tv meestal moeilijk te maken. Waar moet je op letten voor de keuze van een tv beugel ofwel muurbeugel.

Afstand tot de muur.

De ruimte welke een mechanisme van een muurbeugel gebruikt is van invloed op de afstand die de tv uit de muur komt. Als je dan toch je tv aan een muurbeugel wilt hangen om zo ruimte te besparen, dan natuurlijk ook zo strak mogelijk tegen deze muur aan.

De bevestigingsmanier van de tv beugel.

Bijna iedere tv heeft een zogenaamde Vesa standaard maat. Dit is een standaard maat welke de bevestiging aangeeft. Deze kunt u makkelijk zelf bepalen door de horizontale en verticale tussenmaat van de schroefgaten achter in uw tv te meten. Dit zijn de 4 gaten welke meestal op de achterzijde in het midden van het toestel zitten. Meet eerst de horizontale gaten van hart tot hart, en daarna de verticale maten van uw muurbeugel. Indien deze horizontaal 400 en verticaal 200 zijn heeft u een Vesa 400×200 muurbeugel nodig. Indien uw maat niet overeen komt met de standaard Vesa maten dan heeft u een Non Vesa bevestiging op uw tv. Hiervoor zijn ook muurbeugels welke deze maten ondersteunen.

Welke beweging moet de tv beugel kunnen maken.

Er zijn verschillende beugels elk voor een andere beweging. Belangrijk is dus te weten welke bewegingen u in u muurbeugel wenst te hebben.

Moet deze kunnen draaien naar links en rechts? Dit heeft als voordeel dat indien u aan de zijkant zit u tv toch naar u toe gedraaid kan worden.

Moet deze kantelen? Dit heeft als voordeel dat wanneer een tv hoger aan de muur hangt in bv een slaapkamer de beugel toch kan draaien naar beneden zodat u vanuit uw bed recht op de tv kijkt.

Moet de beugel elektronische (met een afstandsbediening) te verstellen zijn?

Wat is de ideale plaatsingshoogte van een tv beugel?

De meeste tv beugels worden te laag aan de wand gehangen. Dit resulteert in een verkeerde kijkhoogte. De ideale kijkhoogte kunt u als volgt bepalen:

Ga zitten in de stoel/bank waar u normaal tv kijkt.

Meet de afstand van de vloer tot uw ogen Deze maat noemen we even uw ooglijn.

Dit is de bepalende hoogte van uw tv. Uw tv moet zo hangen dat 2/3 van het scherm onder deze ooglijn zit en 1/3 erboven. Als de ooglijn hoogte bv 1 meter 50 is en uw tv is verticaal gemeten 75 cm  dan zorgt u dat het u 50cm onder u ooglijn en 25cm boven u ooglijn heeft. Dit lijkt vrij laag, maar het is de ideale kijkhoogte.

Een Logo ontwerpen doe je bij Custom Logo

Elk bedrijf heeft er een … een logo
Een logo beeld de ziel van een bedrijf uit het ademt de cultuur en de services die aangeboden worden. Juist hierom is een logo ontwerp ook zo belangrijk voor een bedrijf.
Het is de eerste indruk die achtergelaten wordt bij een klant het bindt zich in het brein als de illustratie waarmee een klant jou bedrijf verbind in zijn brein.

Het belang van een goed logo ontwerp mag zeer zeker niet onderschat worden.
Maar hoe een waar kan je nu een goed logo ontwerp krijgen?

Communicatie bureaus
Communicatie bureaus zijn doorgaans erg duur maar denken wel goed met je mee het is dus ook een goede optie om daar je logo te laten maken… Maar niet iedereen heeft dit budget.
Een logo ontwerp van een communicatie bureau start vaak bij 200 – 3000 euro.

Logo design wedstrijden
Je kunt naar logo design wedstrijden en je opdracht plaatsen.
Zelf zul je wel een zeer uitgebreide briefing moeten maken en je kunt niet even rustig overleggen met de vormgever zelf … hierdoor is hoe goed de briefing ook mag zijn het werk vaak benden de maat.

Je kunt naar websites als Fiver.com
Als je echt een klein budget hebt kan je tegenwoordig zelf voor 5 euro een logo laten maken bij Fiver, dit is interessant voor de kleine starter of een student die een klein bedrijfje start.
Maar helaas is de kwaliteit zeer slecht en er is meestal totaal niet na gedacht over jou bedrijf waardoor er totaal geen feeling is bij het logo ontwerp.

Dit zijn naar mijn mening allen opties die er zijn?
Als iemand toevoegingen heeft hoor ik dat graag? Zelf mis ik een echte midden motor in dit segment. Bij een zoektocht kwam ik het bedrijf Custom Logo tegen zij maken logo ontwerpen met gevoel en feeling voor de business.

Conclusie
Concluderend Een logo ontwerp is een vak apart en dit vak kun je daarom ook beter overlaten aan de professionals.
Custom Logo helpt je graag verder bij het ontwerpen van jou logo. Kort om … een logo laten ontwerpen doe je bij Custom Logo.

Bewakingscamera smartphone weergave zonder poorten instellen?

Heel vaak horen wij van klanten dat het instellen van router poorten, gewoon niet te doen is, als je er geen verstand van heb. Speciaal voor deze klanten zijn er nu P2P cloud bewakingscamera’s beschikbaar. Dit is een perfecte oplossing voor particulieren, of kleine bedrijven.

P2P Cloud bewakingscamera

Is een technologie waarmee men real time beelden op afstand kan bekijken, zonder poorten in te stellen. Een P2P bewakingscamera is dan ook voorzien van een unieke ID code. Scan deze code met een smartphone, geef een gebruikersnaam en wachtwoord voor direct real time weergave.

Wisselende IP adressen

Oeps er komt een inbraak melding binnen, men wilt direct met een smartphone inloggen om te zien wat er gaande is. Helaas geen verbinding en na wat zoekwerk komt men erachter dat het publieke IP adres is veranderd!Door gebruik te maken van P2P bewakingscamera technologie, is men zeker dat wisselende IP adressen geen probleem meer zullen zijn.

CMS beheer

Beheer zoveel mogelijk cloud bewakingscamera’s, via 1 centrale plek en configureer deze op afstand. Het is zelfs mogelijk, om diverse groepen aan te maken, zodat iedereen zijn eigen rechten zal hebben.

IP of analoog

Vroeger waren alleen IP bewakingscamera’s in staat, om via cloud technologie te functioneren. Klanten met analoge bewakingscamera’s waren hier de dupe van, want alles omzetten naar IP bewakingscamera’s was verplicht. Nu is het zelfs voor klanten met een analoog bewakingscamera systeem mogelijk, om gebruik te maken van de cloud oplossing, maar dan zonder verplicht over te schakelen naar IP bewakingscamera’s.

Belangrijk

Een cloud bewakingscamera of recorder, moet zijn informatie automatisch doorkrijgen van een router. Dit is alleen mogelijk indien de UPnP functie van een router is ingeschakeld.

HDMI, wat is het en waarvoor gebruiken we het ?

Wat is HDMI ?

Allereerst HDMI is de afkorting van High-Definition Multimedia Interface. HDMI is een digitaal signaal dat wij hedendaags gebruiken voor allerlei audio & video toepassingen. Om een lang verhaal kort te maken omtrent de geschiedenis, HDMI werd ontwikkeld door tal van bedrijven die opzoek waren naar een snellere kabel maar die eveneens inzetbaar was voor verschillende toepassingen. HDMI was de opvolger van SCART, waarbij nu het signaal digitaal verloopt, ging dit bij SCART nog steeds analoog. De snelheid en kwaliteit is hierdoor enorm verbetert.

Kabels

De drie bekendste HDMI kabels zijn standaard HDMI, HDMI mini en HDMI micro. Deze veel voorkomende HDMI kabels worden voor allerlei toepassingen gebruikt.

Standaard HDMI:

Deze versie is de meest voorkomende, deze wordt veelal gebruikt voor thuis toepassingen. Denk maar bv. om een DVDspeler of Blu-rayspeler aan te sluitne op je HD TV.

HDMI Mini:

Deze HDMI versie heeft een kleine mini connector, deze wordt gebruikt bij camcorders en digitale camera’s. Een HDMI mini aansluiting neemt immers minder plaats in beslag dan een standaard HDMI aansluiting.

HDMI micro:

Zoals de naam het aangeeft is dit nog een kleinere HDMI aansluiting. Deze wordt in de meeste gevallen gebruikt bij kleine multimedia toepassingen zoals pda’s en dergelijke. Daar de pda’s en smartphones steeds dunner en kleiner zijn, werd hier ook een kleinere aansluiting voor voorzien.

Hoelang mag een HDMI kabel zijn ?

Een hdmi kabel kan in principe een lange afstand aan , echter wordt er aangeraden uw hdmi kabel op juiste afstand te kopen. Heb je een kabel nodig van slechts 2 meter, koop er dan geen van 10 meter. Zolang je onder de 5 meter blijft gaat er geen signaalverlies optreden, echter op langere afstand kan dit wel minimaal optreden.

Een goedkope VS een dure kabel

Zoals je in de winkels kan zien zijn er goedkope maar ook dure HDMI kabels, zit hier verschil op, ja dit kan altijd maar is het dan beter om een dure hdmi kabel te kopen ? Mijn antwoord op deze vraag is volmondig neen, een goedkopere HDMI kabel zal altijd ook het nodige doen wat er van dergelijke kabel verwacht wordt. Een goedkope HDMI kabel is dan in sommige gevallen ook de beste oplossing voor uw HDMI toepassingen.

Als laatste wil ik ook nog een tip meegeven, wil je bv een DVD afspelen op twee tv’s tegelijkertijd, schaf je dan een HDMI splitter aan. Deze producten zorgen ervoor dat je HDMI signaal gesplitst wordt naar twee externe bronnen.

De Geschiedenis Van De Afstandsmeter

Voor werknemers en projectontwikkelaars in de bouw is het tegenwoordig een van de normaalste zaken van de wereld om een digitale afstandsmeter te gebruiken. De afstandsmeter was echter niet uitgevonden om te gebruiken in de boug, het was uitgevonden om in de oorlog te gebruiken.

Dubbele uitvinder

De afstandsmeter is eigenlijk op hetzelfde moment door twee verschillende personen uit twee verschillende landen uitgevonden. In 1890 werd de afstandsmeter uitgevonden door William Simms, die in de Verenigde Staten de afstandsmeter uitvond.Maar ook werd de afstandsmeter uitgevonden door Percy Smith, hij deed het echter in Engeland. Zij kwamen tot de afstandsmeter omdat de oorlogsschepen in die tijd een steeds grotere reikwijdte kregen met hun kanonnen en dus was het van belang dat de afstand beter bepaalt kon worden zodat de afstelling van deze kanonnen verbeterd kon worden.

Stereoscopische afstandsmeters

Wat betreft de afstandsmeters zijn er verschillende typen. Het type dat het meest voorkomt is de “Stereoscopische” rangefinder. Deze afstandsmeter voor het eerst in gebruik genomen door de Duitsers in de Eerste Wereldoorlog. Deze afstandsmeter had een buisvormig uiterlijk en had een lengte van ongeveer 210 tot 650 centimeter. Aan deze afmetingen kunnen we dus vernemen dat dit bedoeld was voor de grotere afstanden. Deze afstandsmeter heeft ook het meest weg van de afstandsmeter die op dit moment in de bouw gebruikt worden.

De huidige afstandsmeter

In de bouw worden op dit moment meet afstandsmeters gebruikt dan voorheen. Waar er vroeger nog bijna alleen maar met meetlinten, rolmaten en duimstokken werd gewerkt, neemt de digitale afstandsmeter nu het grootste deel van het meet werk over. De laser afstandsmeters brengen vooral hun voordelen over de grote afstand mee. Zo is het bijvoorbeeld makkelijker om grote afstanden te meten met een laser afstandsmeter dan met bijvoorbeeld een rolmaat. Bij het meten van grote afstanden met een rolmaat moet de rolmaat vaak verplaatst worden. Dit vergroot de kans op meetfouten. Een laser afstandsmeter heeft die problemen niet, wel kan het zijn dat deze minder secuur is met bijvoorbeeld extreem weer. Hierdoor kan het laser signaal verstoord worden.

Indien er over het aanschaffen van een digitale laser afstandsmeter wordt gedacht is het verstandig om vooraf onderzoek te doen naar welke afstandsmeter het best bij de specifieke wensen past. Hierdoor is het vragen naar advies een van de meest nuttige handelingen in het proces bij het kiezen van een digitale laser afstandsmeter.

SFP module

Wanneer je denkt aan een internetverbinding, kom je niet zo snel bij een SFP module. Voor iedereen die niet zoveel verstand heeft van het maken van een internetverbinding of überhaupt van de technische kant, lees even verder en het wordt je snel duidelijk. Wanneer het gaat om een internetverbinding kan dit vaak op twee verschillende manieren. Een van deze manieren is de laatste jaren steeds belangrijker geworden, namelijk de wifi verbinding. Daarnaast is er nog de ouderwetse kabelverbinding. Hierbij gaat er een kabel in de desbetreffende laptop of computer en er is een verbinding met het internet. Dan denk je als snel wat doet een SFP module dan?

Twee verschillende doeleindes

Een SFP module is een soort versterker die voor twee verschillende aspecten kan dienen. Een van deze aspecten is om veel meer gebruikers tegelijkertijd op het internet te laten. Zoals je waarschijnlijk wel eens merk wordt de wifi verbinding steeds slechter wanneer er meerdere mensen op zitten. Een ander aspect is dat door deze module de wifi verbinding een grote afstand kan afleggen en nog steeds de gebruikers kan voorzien van een goede en snelle verbinding. Wanneer je dan ook een onderneming hebt, is het vaak vanzelfsprekend dat je een van deze modules aanschaft. Voornamelijk wanneer je bedrijf is gegroeid en er voldoende mensen zijn om dit rendabel te maken. Ook voor bedrijven die een hoog gebouw hebben, zou dit een perfecte uitkomst zijn. Zo wordt er namelijk nog steeds op een hoog niveau gewerkt met een goede verbinding met het internet.

Afstand of aantal gebruikers

Wilt u een SFP module aanschaffen voor uw onderneming? Neem dan een kijkje bij ons in de webshop. Hier vind je de twee varianten van de module en kun je een van de twee aanschaffen. Wij bevelen het aan dat je eerst afweegt wat het voornaamste probleem is binnen de onderneming betreft de wifi, is dit afstand of het aantal gebruikers. Vervolgens kan je dan de juiste module voor jouw onderneming aanschaffen.