Blog

SFP module

Wanneer je denkt aan een internetverbinding, kom je niet zo snel bij een SFP module. Voor iedereen die niet zoveel verstand heeft van het maken van een internetverbinding of überhaupt van de technische kant, lees even verder en het wordt je snel duidelijk. Wanneer het gaat om een internetverbinding kan dit vaak op twee verschillende manieren. Een van deze manieren is de laatste jaren steeds belangrijker geworden, namelijk de wifi verbinding. Daarnaast is er nog de ouderwetse kabelverbinding. Hierbij gaat er een kabel in de desbetreffende laptop of computer en er is een verbinding met het internet. Dan denk je als snel wat doet een SFP module dan?

Twee verschillende doeleindes

Een SFP module is een soort versterker die voor twee verschillende aspecten kan dienen. Een van deze aspecten is om veel meer gebruikers tegelijkertijd op het internet te laten. Zoals je waarschijnlijk wel eens merk wordt de wifi verbinding steeds slechter wanneer er meerdere mensen op zitten. Een ander aspect is dat door deze module de wifi verbinding een grote afstand kan afleggen en nog steeds de gebruikers kan voorzien van een goede en snelle verbinding. Wanneer je dan ook een onderneming hebt, is het vaak vanzelfsprekend dat je een van deze modules aanschaft. Voornamelijk wanneer je bedrijf is gegroeid en er voldoende mensen zijn om dit rendabel te maken. Ook voor bedrijven die een hoog gebouw hebben, zou dit een perfecte uitkomst zijn. Zo wordt er namelijk nog steeds op een hoog niveau gewerkt met een goede verbinding met het internet.

Afstand of aantal gebruikers

Wilt u een SFP module aanschaffen voor uw onderneming? Neem dan een kijkje bij ons in de webshop. Hier vind je de twee varianten van de module en kun je een van de twee aanschaffen. Wij bevelen het aan dat je eerst afweegt wat het voornaamste probleem is binnen de onderneming betreft de wifi, is dit afstand of het aantal gebruikers. Vervolgens kan je dan de juiste module voor jouw onderneming aanschaffen.

Geschiedenis van het mobieltje

De eerste die met een commerciële mobiele telefoon op de markt kwam was Motorola. Met het model dat zijn ‘DynaTAC 8000X’ noemde, waren zij de eerste die in 1983 de mobiele telefoon lanceerden. Op 3 april 1973 vond het eerste mobiele telefoon gesprek plaats. Hiervoor werd een prototype gebruikt van deze eerste mobiele telefoon.

De geboorte van de eerste mobiele telefoon

Sinds die dag kan gesteld worden dat de mobiele telefoon geboren was. Het was echter niet gemakkelijk om dit nieuwe technische hoogstandje aan te schaffen; de consument moest omgerekend wel vijfenzestighonderd euro neerleggen om van deze mobiele telefoon gebruik te mogen maken. Voor de rijke lui die zich dat konden veroorloven, was met de telefoon bellen nog een tweede opgave. De telefoon weegt namelijk zo’n 340 gram. Vergeleken met de hedendaagse iPhone was dit dus een baksteen te noemen. Echter was het model ontzettend vernieuwend voor zijn tijd. Het model had niet alleen een klepje waaronder het toetsenbord verborgen zat, maar was daarnaast vrij klein.

De eerste smartphone

In 1993 kwam IBM met een revolutionaire ontwikkeling. Zij introduceerden toen de eerste smartphone aller tijden. Deze was opnieuw nog heel duur en werd verkocht voor bijna zevenhonderd euro. De IBM Simon kon op meerdere manieren gebruikt worden en was dus een multifunctioneel apparaat. Het kon gebruikt worden als kalender, klok, contacten boek, rekenmachine en notitieblok. En niet te vergeten, het was natuurlijk ook nog een telefoon.

Nokia 3210

Een mobiel die velen van ons nog uit onze jeugd zullen kennen en wellicht een sentimenteel gevoel omhoog zullen brengen, is de Nokia 3210. Deze mobiele telefoon werd dan ook geïntroduceerd als de eerste ‘hippe’ telefoon, met verschillende voorkantjes en een ingebouwde antenne. De telefoon werd dan ook 126 miljoen keer verkocht en was daarmee ontzettend succesvol.

De Apple iPhone

Met de introductie van de Apple iPhone in 2007 is een daadwerkelijke revolutie ontstaan in de smartphone wereld. Naast dat het de eerste telefoon van Apple was, was het besturingssyteem van de iPhone, dat IOS heet, erg gebruikers vriendelijk. Apple introduceerde bovendien de revolutionaire App Store, waarin gebruikers applicaties aan konden schaffen die het gebruiksgemak vergemakkelijkten. Bovendien kan het design van de telefoon aangepast worden aan de voorkeur van de gebruiker en bestaat zelfs de mogelijkheid tot zelf hoesjes maken.

Wat is MiFi

WiFi is tegenwoordig een bijna onmisbare factor in het dagelijks leven. Onze hele structuur hangt af van het internet, en WiFi is de is de sleutel tot dat internet; althans, mobiele data die je overal in Europa kunt gebruiken zijn is ook een veelgebruikte optie, maar daarvoor betaal je meer en mensen zijn over het algemeen toch op zoek naar de wachtwoorden voor de beschikbare WiFinetwerken.

Vakantie

Op vakantie is dat ook vaak het geval. Mensen zoeken lokale restaurantjes, tankstations en soms zelfs verlaten postkantoren op om toch nog online te kunnen zijn. Zeker op plekken buiten waar de mobiele data geen optie meer zijn, is dit een veelvoorkomend geval. Vaak is het echter zo, dat, niet alleen op vakantie maar ook in eigen land en omgeving, onbeveiligde WiFinetwerken gekozen worden door de gebruikers. Deze netwerken zonder wachtwoord zijn voor hackers de ideale manier om in de persoonlijke gegevens van de gebruikers te duiken. Minder fijn dus.

Minirouter

Er is echter een oplossing voor dat probleem. Steeds meer opkomend is de minirouter: een klein kastje, dat door het invoegen van een prepaid simkaart een eigen en beveiligd WiFinetwerk kan creëren. Bijvoorbeeld op vakantie, wanneer het trage en onveilige netwerk van het hotel of het restaurantje op de camping niet goed werkt, en je net even een belangrijk mailtje moet versturen. Je sluit het kastje aan, verzint je eigen wachtwoord en voilà, jouw eigen netwerk is ontstaan.

Voordelen

Het meenemen van een minirouter, ofwel het gebruik van MiFi, zijn er veel. Zo is de minirouter zo klein is dat je hem zelfs in je jaszak kunt stoppen, en op die manier een daadwerkelijk portable netwerk hebt gecreëerd. Daarnaast ben je niet afhankelijk van de lokale WiFi; de minirouter is geen versterker van een al bestaand netwerk, maar zendt zijn eigen uit. Hierdoor is het een onafhankelijk apparaat wat goed kan functioneren als de netwerken om hem heen dat niet kunnen. Ook kun je met een groep op het netwerk. De meeste MiFi-apparaten zijn geschikt om zo’n 10 verbindingen te leggen. Zo heb je dus WiFi voor of een grote groep, ofwel ruimte voor meerdere apparaten.

Veiligheid

Vandaag de dag is het gebruik van WiFi  in grotere groepen steeds gebruikelijker. Door deze groei komt er nog een extra aandachtspunt om de hoek kijken, de veiligheid. Het inzetten van een Virtual Private Netwerk kan dan een goede oplossing zijn. Wat is VPN?

Kosten

De prijzen van een goed MiFi-apparaat ligt al snel tussen de €50 en de €100. Na de aanschaf van het kastje koop je nog een prepaidkaart die tegen de €20 zal kosten, en met die kaart heb je de hele vakantie internet.

Nooit meer wachten op het trage en onbeveiligde netwerk van de buurtsuper, maar snel en veilig surfen op je eigen internet. Dat is MiFi.

Bewakingscamera smartphone weergave zonder poorten instellen?

Heel vaak horen wij van klanten dat het instellen van router poorten, gewoon niet te doen is, als je er geen verstand van heb. Speciaal voor deze klanten zijn er nu P2P cloud bewakingscamera’s beschikbaar. Dit is een perfecte oplossing voor particulieren, of kleine bedrijven.

P2P Cloud bewakingscamera
Is een technologie waarmee men real time beelden op afstand kan bekijken, zonder poorten in te stellen. Een P2P bewakingscamera is dan ook voorzien van een unieke ID code. Scan deze code met een smartphone, geef een gebruikersnaam en wachtwoord voor direct real time weergave.

Wisselende IP adressen
Oeps er komt een inbraak melding binnen, men wilt direct met een smartphone inloggen om te zien wat er gaande is. Helaas geen verbinding en na wat zoekwerk komt men erachter dat het publieke IP adres is veranderd!Door gebruik te maken van P2P bewakingscamera technologie, is men zeker dat wisselende IP adressen geen probleem meer zullen zijn.

CMS beheer
Beheer zoveel mogelijk cloud bewakingscamera’s, via 1 centrale plek en configureer deze op afstand. Het is zelfs mogelijk, om diverse groepen aan te maken, zodat iedereen zijn eigen rechten zal hebben.

IP of analoog
Vroeger waren alleen IP bewakingscamera’s in staat, om via cloud technologie te functioneren. Klanten met analoge bewakingscamera’s waren hier de dupe van, want alles omzetten naar IP bewakingscamera’s was verplicht. Nu is het zelfs voor klanten met een analoog bewakingscamera systeem mogelijk, om gebruik te maken van de cloud oplossing, maar dan zonder verplicht over te schakelen naar IP bewakingscamera’s.

Belangrijk
Een cloud bewakingscamera of recorder, moet zijn informatie automatisch doorkrijgen van een router. Dit is alleen mogelijk indien de UPnP functie van een router is ingeschakeld.

Meer informatie?
Indien u nieuwsgierig bent geworden en graag het een en ander zou willen uittesten, of meer informatie wenst, kijk dan verder op onderstaande site.