Wat is MiFi

WiFi is tegenwoordig een bijna onmisbare factor in het dagelijks leven. Onze hele structuur hangt af van het internet, en WiFi is de is de sleutel tot dat internet; althans, mobiele data die je overal in Europa kunt gebruiken zijn is ook een veelgebruikte optie, maar daarvoor betaal je meer en mensen zijn over het algemeen toch op zoek naar de wachtwoorden voor de beschikbare WiFinetwerken.

Vakantie

Op vakantie is dat ook vaak het geval. Mensen zoeken lokale restaurantjes, tankstations en soms zelfs verlaten postkantoren op om toch nog online te kunnen zijn. Zeker op plekken buiten waar de mobiele data geen optie meer zijn, is dit een veelvoorkomend geval. Vaak is het echter zo, dat, niet alleen op vakantie maar ook in eigen land en omgeving, onbeveiligde WiFinetwerken gekozen worden door de gebruikers. Deze netwerken zonder wachtwoord zijn voor hackers de ideale manier om in de persoonlijke gegevens van de gebruikers te duiken. Minder fijn dus.

Minirouter

Er is echter een oplossing voor dat probleem. Steeds meer opkomend is de minirouter: een klein kastje, dat door het invoegen van een prepaid simkaart een eigen en beveiligd WiFinetwerk kan creëren. Bijvoorbeeld op vakantie, wanneer het trage en onveilige netwerk van het hotel of het restaurantje op de camping niet goed werkt, en je net even een belangrijk mailtje moet versturen. Je sluit het kastje aan, verzint je eigen wachtwoord en voilà, jouw eigen netwerk is ontstaan.

Voordelen

Het meenemen van een minirouter, ofwel het gebruik van MiFi, zijn er veel. Zo is de minirouter zo klein is dat je hem zelfs in je jaszak kunt stoppen, en op die manier een daadwerkelijk portable netwerk hebt gecreëerd. Daarnaast ben je niet afhankelijk van de lokale WiFi; de minirouter is geen versterker van een al bestaand netwerk, maar zendt zijn eigen uit. Hierdoor is het een onafhankelijk apparaat wat goed kan functioneren als de netwerken om hem heen dat niet kunnen. Ook kun je met een groep op het netwerk. De meeste MiFi-apparaten zijn geschikt om zo’n 10 verbindingen te leggen. Zo heb je dus WiFi voor of een grote groep, ofwel ruimte voor meerdere apparaten.

Veiligheid

Vandaag de dag is het gebruik van WiFi  in grotere groepen steeds gebruikelijker. Door deze groei komt er nog een extra aandachtspunt om de hoek kijken, de veiligheid. Het inzetten van een Virtual Private Netwerk kan dan een goede oplossing zijn.

Kosten

De prijzen van een goed MiFi-apparaat ligt al snel tussen de €50 en de €100. Na de aanschaf van het kastje koop je nog een prepaidkaart die tegen de €20 zal kosten, en met die kaart heb je de hele vakantie internet.

Nooit meer wachten op het trage en onbeveiligde netwerk van de buurtsuper, maar snel en veilig surfen op je eigen internet. Dat is MiFi.